Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

EXCURSIE 2 ZILE PE URMELE CAVALERILOR TEUTONI

Descriere

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include: 
- transport cu autocar clasificat;
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Hotel Apollonia 3* in Brasov sau similar;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Pestera Valea Cetatii 20 lei / pers. Copil (3-14 ani) 10 lei / pers; Cetatea Feldioara Adulti 15 lei / pers, Pensionar 10 lei / pers, elev, student 5 lei / persalte taxe de vizitare);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- vizite optionale,alte taxe de vizitare;
- ghizi locali specializati;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1,75 lei / pers / loc rand 2,50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 200 lei/pers.   

Tarife copii:
- Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (360 lei).
- Copiii cu varste 5 ani A???Za 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (470 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Grup minim: 25 persoane. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar. 

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia A???ZL?sau similarA???Z face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participntii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Destinatie: Romania

Durata: 1 zi, fara cazare

Pretul include: 
- transport cu autocar clasificat;
- 1 noapte cazare cu mic dejun si cina Hotel Apollonia 3* in Brasov sau similar;
- ghid de turism atestat.

Pretul nu include:
- intrarile la obiectivele turistice - au caracter orientativ (Pestera Valea Cetatii 20 lei / pers. Copil (3-14 ani) 10 lei / pers; Cetatea Feldioara Adulti 15 lei / pers, Pensionar 10 lei / pers, elev, student 5 lei / persalte taxe de vizitare);
- cheltuieli personale;
- taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata;
- alte costuri neprecizate la rubrica pretul include;
- asigurare medicala (dupa caz) si storno;
- vizite optionale,alte taxe de vizitare;
- ghizi locali specializati;
- locuri preferentiale in autocar - primele 3 randuri (100 lei / pers / loc rand 1,75 lei / pers / loc rand 2,50 lei / pers / loc rand 3);
- taxa de rezervare pentru obiectivele turistice (dupa caz).

Avans minim 30% in termen de 7 zile de la momentul efectuarii rezervarii. Diferenta se achita cel tarziu cu 15 zile inainte de plecare. 

Modalitati de plata: cash in agentiile de turism, cash in agentiile bancare, prin transfer bancar (internet banking) sau plata cu cardul direct pe site. Excursia trebuie achitata integral inainte de plecare.

Supliment camera single: 200 lei/pers.   

Tarife copii:
- Copiii pana la 5 ani cazati cu doi adulti beneficiaza de gratuitate la cazare si loc in autocar, fara pat suplimentar, nu beneficiaza de mese, achita 65% din pret pachet (360 lei).
- Copiii cu varste 5 ani A???Za 12 ani cazati cu doi adulti achita 85% din pret pachet (470 lei), beneficiaza de mese si loc in autocar, se asigura pat suplimentar.
- Copiii cu varsta peste 12 ani sau copiii insotiti de un singur adult achita pret intreg.

Acte necesare: Carte de identitate valabila. 

Grup minim: 25 persoane. In cazul nerealizarii grupului minim ne rezervam dreptul de a anula plecarea, cu posibilitatea inscrierii la un program similar. 

OBSERVATII generale de calatorie:
1) tarifele de intrare la obiectivele turistice se achita la fiecare in parte in moneda locala si se pot modifica de catre autoritatile locale independent de agentie;
2) camerele single se confirma doar de catre agentie; persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partener vor fi informati telefonic sau in scris si vor achita suplimentul de camera single cel tarziu cu 3 zile inainte de plecare; achitarea suplimentului de camera single nu implica loc singur pe bancheta in autocar. Refuzul de a achita suplimentul single inainte de plecare si renuntarea la calatorie se penalizeaza conform articolului Conditii pentru Anulari / Penalizari;
3) clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale; existenta anumitor facilitati precum minibar, balcon, frigider, cana fierbator pentru prepare ceai/cafea in fiecare camera, wi-fi in camera, etc nu pot fi garantate de catre agentie atat timp cat se asigura categoria de stele mentionata in programul detaliat. Unitatea de cazare poate solicita taxe suplimentare (minibar /frigider, seif, aer conditionat etc), turistul avand obligatia sa le achite si se informeze asupra acestora inaintea utilizarii acestor servicii. Este interzis fumatul in camerele unitatilor de cazare (cu exceptia camerelor pentru fumatori). In caz contrar, turistul va suporta toate penalizarile impuse de unitatea de cazare. Eventualele daune produse de turist in unitatea de cazare revin ca obligatie de plata acestuia. 
4) agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
5) daca pentru pentru efectuarea calatoriei este necesara indeplinirea de catre Calator a unor formalitati suplimentare (de exemplu, calatoria impreuna cu minori, situatia in care numele calatorului este schimbat ca urmare a casatoriei/desfacerii ei etc.), acesta are obligatia de a indeplini toate cerintele legale. Pentru o informare optima, agentia recomanda si consultarea site -ului www.politiadefrontiera.ro si a site-ului Ministerului Afacerilor Externe a Romaniei: http://www.mae.ro, pentru informatii complete privind Regimul de calatorie in strainatate, cat si in ceea ce priveste conditiile de calatorie/intrare pe teritoriul tarii/tarilor de destinatie. 
6) daca tara de destinatie impune obligativitatea efectuarii unor teste PCR pentru virusuri (SARS COV 2, sau alt tip de virus) sau obligativitatea de vaccinare, acestea din urma cad in responsabilitatea turistului si nu obliga agentia de turism la vreo despagubire sau anulare gratuita a rezervarii. 
7) distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup; in cazul  in care turistul are cerinte speciale cu privire la cazare  (camere alaturate, camere cu balcon, etc) nu vor fi considerate confirmate decat in masura disponibilitatii de la fata locului.Mesele incluse in program sunt de categorie meniu standard, fix pentru toti turistii la fel. Orice solicitare de schimbare a acestuia se considera drept cerere speciala si se achita extra la fata locului de catre turist. Agentia de turism nu garanteaza meniuri speciale, nu are obligatia de a se informa cu privire la preferintele sau regimurile culinare ale turistilor, acestea fiind satisfacute in masura posibilitatilor la fata locului. Nominalizarea hotelurilor se va face la cerere dupa transmiterea informarii de plecare (cu 2 zile inainte de inceputul calatoriei, prin exceptie cu 24 ore inainte de plecare). Mentiunea in program a denumirii hotelului continuata de expresia A???ZL?sau similarA???Z face referire doar la categoria de confort si regimul de masa al hotelului.
8) ghidul/ conducatorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fara a afecta structura programului; in caz exceptional, obiectivele din program se pot inlocui cu altele doar din motive care nu tin de agentie sau turisti (conditii meteo, restrictii de acces, cauze naturale, decizii care tin de autoritati);
9) conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor si la obiectivele turistice pot fi asigurate doar de catre ghizii locali; ghidul roman va face o prezentare in autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local in situatia in care se achita taxe ghizi locali in programul turistic sau daca grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia la fata locului.
10) agentia nu este raspunzatoare pentru deteriorarea, pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale; in cazul in care aceste situatii nedorite apar, turistul are obligatia de a depune personal plangere la organele competente;
11) este obligatorie respectarea instructiunilor ghidului insotitor si intervalele orare date de acesta; este obligatorie respectarea masurilor de pandemie in vigoare. Pentru obiectivele turistice unde este nevoie de rezervare in prealabil, agentia va percepe o taxa de rezervare;
12) efectuarea partiala sau integrala a oricarei sume prin intermediul bancar reprezinta acceptarea pe deplin a termenilor si conditiilor prevazute in contractul de prestarii servicii turistice (disponibil pe site - recomandam citirea acestuia); turistul isi asuma ca este apt pentru calatorie si nu necesita asistenta specializata (cazuri medicale/ dizabilitati). Turistul aflat in situatie atipica (medicala sau de necesitate speciala) este obligat ca notifice in scris agentia cu privire la situatia personala inainte de inscriere si sa ceara acordul pentru participare. Ne rezervam dreptul de a refuza participarea persoanelor care ca urmare a situatiilor speciale pot pune in dificultate derularea programului turistic, afectand astfel toti participntii la calatorie.
13) transportul se va realiza cu microbuz, minibus, midiautocar, autocar in functie de numarul de turisti participanti la program; turistul are obligatia respectarii conditiilor de transport persoane disponibile pe site (recomandam citirea acestora).. In mijlocele de transport sunt interzise fumatul, consumul de bauturi alcoolice sau substante stupefiante. Ne rezervam dreptul de a nu imbarca sau de a debarca (dupa caz) pasagerii in stare de ebrietate si pasagerii care afecteaza ordinea si siguranta celorlalti pasageri sau a conducatorilor auto, ori incalca conditiile de transport persoane, fara rambursarea costurilor de transport. Pasagerii se obliga sa achite catre compania de transport contravaloarea oricaror distrugeri aduse mijloacelor de transport.
14) transbordarea se efectueaza pentru un minim de 8 persoane pentru fiecare localitate de transfer; pentru un numar mai mic de persoane, transbordarea se efectueaza in conditii speciale comunicate de agentie (tarif si durata);
15) prezentul program este parte integranta a contractului de prestari servicii turistice incheiat si se completeaza cu informatiile precontractuale disponibile pe site (recomandam citirea acestora). Recomandam incheierea asigurarii storno pentru a va proteja inainte de plecare (in cazul anularii calatoriei) si a asigurarii medicale pentru protectie pe durata derularii programului turistic (in cazul unor situatii medicale neprevazute).

Conditii pentru ANULARI, PENALIZARI:
a) 30% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice inainte de data plecarii. 
b) 70% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face in intervalul 30 zile - 16 zile inainte de plecare.
c) 100% din pretul pachetului de servicii daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 15 zile inainte de plecare.
d) 100% din pretul pachetului de servicii pentru neprezentarea la program indiferent de motivul invocat.
e) 100% din pretul pachetului de servicii in cazul achizitionarii pachetelor cu orice tip de reducere: Early Booking/ Inscrieri timpurii/ Litoralul pentru toti/ Decada balneara/ Saptamana de refacere/ O saptamana la munte/ Last minute/ Ultra Last minute/ Oferte speciale/ Targ Turism/ Seniori/ Craciun/ Revelion/ Martisor/ Fidelitate sau alte programe similare.
f) 100% din pretul pachetului de servicii cand calatorul nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare efectuarii calatoriei nu sunt complete sau nu sunt conforme cu cerintele normelor legale in vigoare, cand calatorul este intors de la granitele Romaniei de catre politia de frontiera din motive ce nu tin de agentie sau calatorul nu este acceptat de catre organele de frontiera din tara de destinatie (valabil pentru calatoriile inafara Romaniei).
g) 100% din pretul pachetului de servicii pentru in cazul in care plata pentru serviciile turistice interne a fost facuta partial sau integral cu vouchere de vacanta.
h) 100% pentru biletele de avion.

Nota: In situatia in care masurile luate de catre autoritati impun restrictii de calatorie care ingreuneaza sau fac imposibila executarea pachetului de servicii de calatorie, turistul va beneficia de un VOUCHER emis de CISTOUR (considerat anexa la contractul de comercializare a pachetelor de servicii de calatorie, pentru intreaga suma achitata). Voucherul poate fi utilizat timp de 12 luni de la emitere, integral la efectuarea uneia sau mai multor rezervari pentru orice pachete CISTOUR Agency in calitate de organizator. In cazul utilizarii VOUCHER-ului pentru mai multe pachete turistice, acestea trebuie comunicate simultan.

Itinerariu

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 07:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Campulung Muscel - Bran - Feldioara - Rasnov.
- Campulung Muscel. Vom incepe o incursiune fascinanta si vom merge intr-o prima excursie pe urmele Cavalerilor Teutoni (ordin infiintat la Acra, in Tara Sfanta ,in anul 1099 ), cavaleri colonizati in tara cu numele de Borza sau Tara Barsei, in anul 1211 de catre regele maghiar Andrei al II-lea al Ungariei oprindu-ne mai intai la Campulung. Intemeierea orasului este strans legata de venirea Cavalerilor Teutoni in spatiul romanesc. Aici vom vizita Ansamblul Baratiei, o biserica catolica din anul 1300 si vom face un tur pietonal al orasului. Plecam din Campulung si ne vom indrepta pe Culoarul Rucar Bran, una dintre cele mai vechi cai de acces din tara noastra peste muntii Carpati si vom admira Cetatea de la Oratea  construita de teutoni si care avea rolul de a proteja granita de atacurile din partea domnitorilor Tarii Romanesti.
Langa cetatea de la Oratea in noiembrie 1462 domnitorul roman Vlad Tepes este capturat de regele Ungariei Matei Corvin si tinut prizonier timp de 12 ani in fortareata de la Visegrad. La insistentele domnitorului Stefan Cel Mare, Vlad Tepes este eliberat si repus pe tronul Tarii Romanesti
- Cetatea Rasnov. Se viziteaza gradina cetatii Rasnov, cetatea fiind in reabilitare. Prima cetate medievala la Rasnov a fost construita de cavalerii teutoni in perioada 1211-1225, cat a durat stapanirea cruciata in Tara Barsei, iar dupa alungarea cruciatilor, cetatea din lemn si pamant a fost reconstruita sau transformata in una din piatra de catre sasi.
- Pestera Valea Cetatii Rasnov  este o pestera situata la aproximativ 3 km de orasul Rasnov, pe soseaua Valea Cetatii spre Poiana Brasov, situata la 825 m altitudine. Pestera descoperita acum circa 60 de ani. Galeria principala are o lungime totala de circa 958 m. 
- Cetatea Feldioara. Aici ne vom plimba pe zidurile si turnurile cetatii si vom afla istoria acestui ordin cruciat de la infiintare si pana in zilele noastre. De sus de la cetate vom putea admira o frumoasa panorama asupra satelor din jur. Numele dat de colonstii germani cetatii de la Feldioara a fost de Marienburg A???Za cetatea Sfanta Maria - patroana spirituala a ordinului Teutonilor. Se pare ca Feldioara era centrul politico-militar-administrativ al teutonilor in Tara Barsei.
Cazare cu cina la Hotel Apollonia 3* in Brasov sau similar.

Ziua 2

Mic dejun.
Vom vizita
- Biserica Sf. Bartolomeu Brasov a fost construita de catre teutoni in secolul al XIII lea fiind una dintre celel mai vechi cladiri ale orasului Brasov(anul 1240). Monumentul in stil romanic are ferestre in arc frant si bolti pe ogive gotice.
- O prima atestare documentare a Cetatii Harman este realizata in anul 1240, la 15 ani dupa alungarea Cavalerilor Teutoni de pe meleagurile Tarii Barsei si preluarea acestora de catre cistercienii de la Barsa. Aceasta cetate este mentionata intr-un document redactat la acea vreme.
- Complexul bisericii fortificate din Prejmer este fara indoiala o marturie de necontestat a tradiLLiei sasilor transilvaneni, care ne-au lasat mostenire o veritabila pleiada de monumente pe care uneori nu le apreciem cum se cuvine. Cetatea din Prejmer a fost inceputa de cavalerii teutoni, undeva prin anul 1218, pentru ca apoi sa se inalte in stilul goticului timpuriu, introdus in Transilvania de catre calugarii cistercieni.

Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.

Ziua 1

Plecare din Bucuresti la ora 07:00 (Piata Constitutiei, in fata Casei Poporului, parcarea mare) pe ruta Bucuresti - Campulung Muscel - Bran - Feldioara - Rasnov.
- Campulung Muscel. Vom incepe o incursiune fascinanta si vom merge intr-o prima excursie pe urmele Cavalerilor Teutoni (ordin infiintat la Acra, in Tara Sfanta ,in anul 1099 ), cavaleri colonizati in tara cu numele de Borza sau Tara Barsei, in anul 1211 de catre regele maghiar Andrei al II-lea al Ungariei oprindu-ne mai intai la Campulung. Intemeierea orasului este strans legata de venirea Cavalerilor Teutoni in spatiul romanesc. Aici vom vizita Ansamblul Baratiei, o biserica catolica din anul 1300 si vom face un tur pietonal al orasului. Plecam din Campulung si ne vom indrepta pe Culoarul Rucar Bran, una dintre cele mai vechi cai de acces din tara noastra peste muntii Carpati si vom admira Cetatea de la Oratea  construita de teutoni si care avea rolul de a proteja granita de atacurile din partea domnitorilor Tarii Romanesti.
Langa cetatea de la Oratea in noiembrie 1462 domnitorul roman Vlad Tepes este capturat de regele Ungariei Matei Corvin si tinut prizonier timp de 12 ani in fortareata de la Visegrad. La insistentele domnitorului Stefan Cel Mare, Vlad Tepes este eliberat si repus pe tronul Tarii Romanesti
- Cetatea Rasnov. Se viziteaza gradina cetatii Rasnov, cetatea fiind in reabilitare. Prima cetate medievala la Rasnov a fost construita de cavalerii teutoni in perioada 1211-1225, cat a durat stapanirea cruciata in Tara Barsei, iar dupa alungarea cruciatilor, cetatea din lemn si pamant a fost reconstruita sau transformata in una din piatra de catre sasi.
- Pestera Valea Cetatii Rasnov  este o pestera situata la aproximativ 3 km de orasul Rasnov, pe soseaua Valea Cetatii spre Poiana Brasov, situata la 825 m altitudine. Pestera descoperita acum circa 60 de ani. Galeria principala are o lungime totala de circa 958 m. 
- Cetatea Feldioara. Aici ne vom plimba pe zidurile si turnurile cetatii si vom afla istoria acestui ordin cruciat de la infiintare si pana in zilele noastre. De sus de la cetate vom putea admira o frumoasa panorama asupra satelor din jur. Numele dat de colonstii germani cetatii de la Feldioara a fost de Marienburg A???Za cetatea Sfanta Maria - patroana spirituala a ordinului Teutonilor. Se pare ca Feldioara era centrul politico-militar-administrativ al teutonilor in Tara Barsei.
Cazare cu cina la Hotel Apollonia 3* in Brasov sau similar.

Ziua 2

Mic dejun.
Vom vizita
- Biserica Sf. Bartolomeu Brasov a fost construita de catre teutoni in secolul al XIII lea fiind una dintre celel mai vechi cladiri ale orasului Brasov(anul 1240). Monumentul in stil romanic are ferestre in arc frant si bolti pe ogive gotice.
- O prima atestare documentare a Cetatii Harman este realizata in anul 1240, la 15 ani dupa alungarea Cavalerilor Teutoni de pe meleagurile Tarii Barsei si preluarea acestora de catre cistercienii de la Barsa. Aceasta cetate este mentionata intr-un document redactat la acea vreme.
- Complexul bisericii fortificate din Prejmer este fara indoiala o marturie de necontestat a tradiLLiei sasilor transilvaneni, care ne-au lasat mostenire o veritabila pleiada de monumente pe care uneori nu le apreciem cum se cuvine. Cetatea din Prejmer a fost inceputa de cavalerii teutoni, undeva prin anul 1218, pentru ca apoi sa se inalte in stilul goticului timpuriu, introdus in Transilvania de catre calugarii cistercieni.

Plecare catre Bucuresti, sosire in jurul orei 22:00, in functie de trafic.